Laden Evenementen

Wat?

Workshop juwelen: Ring maken

Altijd al eens zelf een zilveren ring willen maken? Laat dan de goudsmid in jezelf naar boven komen tijdens deze workshop! Iris Van Steenwinckel is goudsmid en leert je tijdens deze workshop je eigen zilveren ring maken. We werken in een klein groepje van maximaal 6 personen bij Iris thuis. Eerst geeft ze je wat uitleg over het materiaal en de technieken die we gaan toepassen en daarna ga je zelf aan de slag. Je kiest de breedte van de draad die je wenst (2, 2.5 of 3 mm breedte) en de hamer die je wil gebruiken. Elke hamer zorgt immers voor een ander patroon. Na ongeveer 2 uur keer je terug naar huis met heel wat nieuwe kennis en vooral een fonkelnieuwe zelfgemaakte zilveren ring! Schrijf je dus snel in voor deze workshop want de plaatsjes zijn beperkt! Voorkennis is niet nodig.

Voor wie?

(Jong)volwassenen (16+) met (een vermoeden van) autisme

Maximaal 6 inschrijvingen

Waar?

Brusselsesteenweg 123

2800 Mechelen

(Aan de overkant van de straat bij Mind-Z)

Wanneer?

Zaterdag 23 april 2021 van 13.30 tot 15.30 uur

Kostprijs?

€55 per persoon

Deze prijs is inclusief:

  • Zilverdraad voor je ring
  • Gebruik van het materiaal
  • Koffie/thee/water en wat lekkers
  • Autismebegeleiding (een week voordien ontvang je een draaiboek met alle nodige informatie)

Corona?

We volgen de op dat moment geldende Corona-maatregelen zoals bijvoorbeeld handen wassen, mondmaskers dragen en afstand houden.

Wie zijn wij?

Iris Van Steenwinckel

Iris Van Steenwinckel (°1982 – Mechelen) studeerde juweelontwerp/edelmetaal aan het IKA-Mechelen. Om haar kennis verder te verbreden studeerde zij aansluitend Algemene Cultuurwetenschappen (OU- NL) en volgde ze de opleiding Projectatelier (IKA-Mechelen).

Ze heeft ondertussen bijna 20 jaar ervaring in het maken van juwelen. Deze kennis en passie geeft ze ook door tijdens juwelenworkshops aan wie de kneepjes van het tijdloze edelsmeed-ambacht wil leren kennen. Hierin leer je op een paar uur tijd en zonder enige voorkennis een prachtig zilveren juweel maken.

Haar juwelencollecties trachten steeds verleden en heden te verbinden door vergeten technieken of inspiratie uit oude kunstwerken in een hedendaagse en strakke vormentaal te gieten. Bovendien zijn ze vaak op verschillende manieren draagbaar.

Iris is trouwens de overbuurvrouw van Stiene en van haar praktijk Mind-Z. Hoe gaat dat met buurvrouwen? Met een wijntje en een chocolaatje kwamen wij samen op het idee om onze krachten te bundelen.

Stiene Van den Eynde

Stiene (°1986) is een geboren en getogen Mechelaar met een hart voor leuke workshops en projecten.

De kracht van Stiene is haar kennis en ervaring met personen met autisme. Autisme is al van op jonge leeftijd haar passie geworden. Na jarenlang werken als thuisbegeleidster en teamcoördinator voor Het Raster besloot ze in april 2021 de grote stap te zetten en haar eigen praktijk Mind-Z te starten.

Stiene biedt met Mind-Z zowel 1-op-1 coaching (TalkZ) alsook groepsactiviteiten (GroupZ) aan. Onder de noemer Atelier Z organiseert ze ook vrijetijdsactiviteiten voor jongeren en volwassenen met autisme. Deze workshop is onderdeel van Atelier Z.

 

 

Sharing is caring!