Laden Evenementen

Wat?

Workshop juwelen: Ronde zilveren oorstekers

Wil je graag een nieuw paar zilveren oorstekers voor jezelf of deze als cadeautje maken voor iemand anders? Kom ze dan gewoon zelf maken tijdens de mini-workshop oorstekers! Iris Van Steenwinckel is goudsmid en leert je tijdens deze mini workshop om een paar ronde zilveren oorstekers te maken. We werken in een klein groepje van maximaal 6 personen bij Iris thuis. Eerst geeft ze je wat uitleg over het materiaal en de technieken die we gaan toepassen en daarna ga je zelf aan de slag. Je kiest de grootte van je oorringen (6 tot maximaal 10 mm diameter) en de hamer die je wil gebruiken. Elke hamer zal namelijk een andere textuur overbrengen op het metaal. Na 2 uur heb je heel wat nieuws opgestoken en neem je je nieuwe handgemaakte zilveren oorstekers mee naar huis! Voorkennis is niet nodig!

Voor wie?

(Jong)volwassenen (16+) met (een vermoeden van) autisme

Maximaal 6 inschrijvingen

Waar?

Brusselsesteenweg 123

2800 Mechelen

(Aan de overkant van de straat bij Mind-Z)

Wanneer?

Zaterdag 23 april 2021 van 10 tot 12 uur

Kostprijs?

€55 per persoon

Deze prijs is inclusief:

  • Zilverplaat en fournituren voor je oorstekers
  • Gebruik van het materiaal
  • Koffie/thee/water en wat lekkers
  • Autismebegeleiding (een week voordien ontvang je een draaiboek met alle nodige informatie)

Corona?

We volgen de op dat moment geldende Corona-maatregelen zoals bijvoorbeeld handen wassen, mondmaskers dragen en afstand houden.

Wie zijn wij?

Iris Van Steenwinckel

Iris Van Steenwinckel (°1982 – Mechelen) studeerde juweelontwerp/edelmetaal aan het IKA-Mechelen. Om haar kennis verder te verbreden studeerde zij aansluitend Algemene Cultuurwetenschappen (OU- NL) en volgde ze de opleiding Projectatelier (IKA-Mechelen).

Ze heeft ondertussen bijna 20 jaar ervaring in het maken van juwelen. Deze kennis en passie geeft ze ook door tijdens juwelenworkshops aan wie de kneepjes van het tijdloze edelsmeed-ambacht wil leren kennen. Hierin leer je op een paar uur tijd en zonder enige voorkennis een prachtig zilveren juweel maken.

Haar juwelencollecties trachten steeds verleden en heden te verbinden door vergeten technieken of inspiratie uit oude kunstwerken in een hedendaagse en strakke vormentaal te gieten. Bovendien zijn ze vaak op verschillende manieren draagbaar.

Iris is trouwens de overbuurvrouw van Stiene en van haar praktijk Mind-Z. Hoe gaat dat met buurvrouwen? Met een wijntje en een chocolaatje kwamen wij samen op het idee om onze krachten te bundelen.

Stiene Van den Eynde

Stiene (°1986) is een geboren en getogen Mechelaar met een hart voor leuke workshops en projecten.

De kracht van Stiene is haar kennis en ervaring met personen met autisme. Autisme is al van op jonge leeftijd haar passie geworden. Na jarenlang werken als thuisbegeleidster en teamcoördinator voor Het Raster besloot ze in april 2021 de grote stap te zetten en haar eigen praktijk Mind-Z te starten.

Stiene biedt met Mind-Z zowel 1-op-1 coaching (TalkZ) alsook groepsactiviteiten (GroupZ) aan. Onder de noemer Atelier Z organiseert ze ook vrijetijdsactiviteiten voor jongeren en volwassenen met autisme. Deze workshop is onderdeel van Atelier Z.

 

 

 

Sharing is caring!