Over Mind-Z

Autisme van A tot Z

Met de A van Autisme

Met de Z van Zijn wie je bent, Zelfzorg en Zoveel meer.

We gaan samen op weg naar de mindset (Mind-Z) die jij nodig hebt in je leven!

Mind-Z is een zelfstandige praktijk gespecialiseerd in autismespectrumstoornis, kortweg autisme genaamd.

Je vraagt je misschien wel af waarom een Z en geen A van autisme?

Het gaat bij Mind-Z namelijk niet alleen om de A van autisme, maar om een prachtig persoon van A tot Z.

Als iedereen trouwens A doet, dan doe ik, Stiene, graag Z. Ik ben dus Stiene… Hallo!… Bezieler van Mind-Z.

Van vooropleiding ben ik logopediste, toen al met een voorliefde voor personen met autisme. Ik specialiseerde me daarom al snel door een Bachelor-na-bachelor Autismespectrumstoornissen te volgen aan de Plantijn Hogeschool (Antwerpen). In 2016 studeerde ik succesvol af als Counselor in de gezins- en contextbegeleiding na een tweejarige opleiding van VSPW Balans (Gent). Ik deed ook tal van losse opleidingsdagen rond autisme doorheen mijn carrière.

Autisme is al van op jonge leeftijd een passie geworden. Eerst werkte ik in leefgroepen met personen met autisme. Nadien startte ik bij Het Raster, een organisatie gesubsidieerd door het VAPH die begeleiding biedt rondom autisme. Na zeven jaar als thuisbegeleidster in het jongeren- en volwassenenteam van Antwerpen werd ik in 2017 teamcoördinator.

Eind 2020 kon ik niet langer ontkennen dat ik het begeleiden van personen met autisme zo hard miste als leidinggevende. Ik ben gebeten door hun fantastische manier van denken en krijg er nooit genoeg van. Vanuit dat gemis, ging ik op zoek en ontstond Mind-Z.

Ik neem alle personen met autisme en hun netwerk graag mee op pad naar een betere en positievere mindset. De mindset die je nodig hebt om de beste versie van jezelf te zijn, goed voor jezelf te zorgen en vol van het leven te kunnen genieten op jouw manier.

Van harte welkom bij Mind-Z!