Over Mind-Z

Autisme van A tot Z

Met de A van Autisme

Met de Z van Zijn wie je bent, Zelfzorg en Zoveel meer.

We gaan samen op weg naar de mindset (Mind-Z) die jij nodig hebt in je leven!

Mind-Z is een zelfstandige praktijk gespecialiseerd in autismespectrumstoornis, kortweg autisme genaamd.

Je vraagt je misschien wel af waarom een Z en geen A van autisme?

Het gaat bij Mind-Z namelijk niet alleen om de A van autisme, maar om een prachtig persoon van A tot Z.

Als iedereen trouwens A doet, dan doe ik, Stiene, graag Z. Ik ben dus Stiene… Hallo!… Bezieler van Mind-Z.

Stiene Van den EyndeAuticoach & Praktijkcoördinator
Van vooropleiding ben ik logopediste, toen al met een voorliefde voor personen met autisme. Ik specialiseerde me daarom al snel door een Bachelor-na-bachelor Autismespectrumstoornissen te volgen. In 2016 studeerde ik succesvol af als Counselor in de gezins- en contextbegeleiding.. Ik deed ook tal van losse opleidingsdagen rond autisme doorheen mijn carrière.

Autisme is al van op jonge leeftijd een passie geworden. Eerst werkte ik in leefgroepen met personen met autisme. Nadien startte ik bij een begeleidingsdienst van het VAPH gespecialiseerd in autisme. Na zeven jaar als thuisbegeleidster in het jongeren- en volwassenenteam werd ik in 2017 teamcoördinator.

Eind 2020 kon ik niet langer ontkennen dat ik het begeleiden van personen met autisme zo hard miste als leidinggevende. Ik ben gebeten door hun fantastische manier van denken en krijg er nooit genoeg van. Vanuit dat gemis, ging ik op zoek en ontstond Mind-Z.

Zoë
Zoë Van Den HeuvelAuticoach
Van vooropleiding ben ik een leerkracht met een specialisatie in het Buitengewoon Onderwijs. Nadien deed ik ook nog opleiding tot kinder- en jongerencoach en een postgraduaat Autismespectrumstoornis.

Ik werkte eerder als leerkracht in het Buitengewoon Lager Onderwijs en als leerkracht TOAH (Tijdelijk Onderwijs Aan Huis) bij jongeren met autisme. Momenteel werk ik als ASV-leerkracht in de autiwerking van een middelbare school. Dit is mijn hoofdberoep.

Op dinsdag en woensdagavond versterk ik Mind-Z als auticoach.

Barbara FosséAuticoach
Van vooropleiding ben ik een maatschappelijk werkster. Ik heb een goede kennis rond het aanvragen van zorgtoeslag, PAB, MFC, FOD, PVB, … Ik behaalde in 2012 ook het diploma als leerkracht en vervulde in het onderwijs verschillende rollen: van leerlingenbegeleider, vervolgschoolcoach tot pedagogisch coördinator. Sinds 2017 ben ik werkzaam als zelfstandig thuisbegeleidster bij De Stut waar ik personen met autisme en/of een mentale beperking begeleid.

In 2023 rondde ik het postgraduaat autismespectrumstoornis succesvol af. Ik volgde de afgelopen jaren ook tal van opleidingen rond het thema autisme. Ik ben officieel SEO-inschaler en volgde de 6-daagse van Autisme Centraal en kreeg het label van autismevriendelijke coach.

Met veel plezier versterk ik Mind-Z op maandagavond en donderdagnamiddag!

Zoë
Brenda
Brenda WeytsAuticoach
Ik ben Brenda. Van vooropleiding heb ik een Bachelor Secundair Onderwijs behaald met een specialisatie in het Buitengewoon Onderwijs. Ik was eerst 22 jaar werkzaam in Sint-Janshof waar ik al met tal van leerlingen met autisme werkte in de inclusieve werking.
Nadien startte ik als leerondersteuner bij Leersteuncentrum Noord-Brabant waar ik inmiddels 5 jaar werk. Ik begeleid voltijds leerlingen met autisme om hun plekje te vinden in het onderwijs. Ik werk preventief rond schooluitval, planning en organisatie van taken en lessen, sociale en emotionele ondersteuning van de leerling, de brug maken tussen leerkracht en leerling, psycho-educatie voor leerkrachten en klasgenoten en zoveel meer.
Ik volgde de afgelopen jaren tal van opleidingen rond het thema autisme om mezelf nog verder te verdiepen in het thema.

Ik ontvang jullie graag bij Mind-Z op donderdagavond en op vrijdagnamiddag!

We nemen alle personen met autisme en hun netwerk graag mee op pad naar een betere en positievere mindset. De mindset die je nodig hebt om de beste versie van jezelf te zijn, goed voor jezelf te zorgen en vol van het leven te kunnen genieten op jouw manier.