Laden Evenementen

Inschrijven?

Voor wie?

Volwassenen (18+) met (een vermoeden van) autisme en hun netwerk. Neem dus gerust je vriend(in), partner, broer, zus, ouders mee!

Max. 25 inschrijvingen.

 

Wat?

Autizondagen: NATUURWANDELING

Mechelen is niet alleen een mooie historische stad, ze is ook bijzonder rijk aan natuur. In samenwerking met Natuurpunt plannen we een wandeling van een vijftal kilometer in het Mechels Broek. Onze gids Nils Iwens geeft uitleg over de fauna en flora die je hier kunt ontdekken. Nils is coördinator van Natuurpunt voor de regio Rivierenland. We doen de A.S. Adventure wandeling. Meer informatie vind je hier.

We drinken nadien samen nog iets in Café Het Brughuis (Muizenhoekstraat 1, 2812 Muizen).

 

Waar?

We vertrekken aan het Bezoekerscentrum van Natuurpunt

Muizenhoekstraat 7

2812 Muizen

 

Wanneer?

Zondag 1 mei 2022

We vertrekken om 13 uur.

De wandeling duurt minstens 2 uur, maximaal 3 uur.

We drinken samen nog iets in Het Brughuis tot 17 uur.

 

Kostprijs?

€ 12

Inbegrepen:

  • Wandeling met gids
  • Drankje in Het Brughuis (koffie/thee, frisdrank, pils)

 

BELANGRIJK!

Doe zeker comfortabel en waterdicht schoeisel aan.

Het Mechels Broek durft er wel eens wat modderig bij liggen.

 

Wie zijn wij?

Stiene Van den Eynde

Stiene (°1986) is een geboren en getogen Mechelaar met een hart voor lokale projecten. Op die manier kwam ze in contact met Kevin Polfliet van Café Het Maanlicht. Ze besloten hun krachten te bundelen.

De kracht van Stiene is haar kennis en ervaring met personen met autisme. Autisme is al van op jonge leeftijd haar passie geworden. Na jarenlang werken als thuisbegeleidster en teamcoördinator voor Het Raster besloot ze in april 2021 de grote stap te zetten en haar eigen praktijk Mind-Z te starten.

Stiene biedt met Mind-Z zowel 1-op-1 coaching (TalkZ) alsook groepsactiviteiten (GroupZ) aan. Onder de noemer Atelier Z organiseert ze ook vrijetijdsactiviteiten voor jongeren en volwassenen met autisme. De Autizondagen zijn onderdeel van Atelier Z.

 

Kevin Polfliet

Kevin (°1977) was ruim twintig jaar ambtenaar bij het Vlaamse waterwegenbeheer tot hij voelde dat het tijd was voor iets nieuws.

Hij besliste om een oude droom te realiseren: het oprichten van een eigen café.  Sinds maart 2019 kan je in Mechelen terecht in Het Maanlicht, een gezellig cafeetje met onder meer een tachtigtal speciaalbieren op de kaart.

Toen een klant de diagnose autisme kreeg, ging hij zich in dit onderwerp verdiepen en groeide het idee om er in het café iets rond te organiseren. De Autizondagen in Het Maanlicht, in samenwerking met Mind-Z, zijn hiervan het resultaat.

Sharing is caring!