Laden Evenementen

Inschrijven: Klik hier

 

Wanneer: Vrijdag 5 november 2021 van 9 tot 16 uur

Waar: Skatelab – Dageraadstraat 2 te Mechelen

Voor wie: Meisjes en jongens tussen 10 en 18 jaar.

Voor jongeren met autisme en/of ADHD (of een vermoeden) en met een normale of hoge begaafdheid.

Heb je nog nooit geskatet? Of heb je al wel wat geskatet? Iedereen is welkom!

We werken in een klein groepje (max. zes inschrijvingen) zodat we op maat kunnen werken.

Programma:

9 – 9.30 uur Ontvangstmoment en kennismaking

9.30 – 10.15 uur Geschiedenis van het skateboarden en kennismaking materiaal

10.15 – 10.30 uur Korte pauze

10.30 – 11.30 uur Basistechniek van rijden, remmen en draaien

11.30 – 12 uur Klaarmaken materiaal voor Street Art Atelier

12 – 13 uur Middagpauze en Chill Moment

13 – 14 uur Street Art Atelier

14 – 15.30 uur Skate initiatie

15.30 – 16 uur Afsluitmoment

Kostprijs: € 85

Meenemen: Food & drinks en niet vergeten: een helm! Als je een eigen skateboard hebt, mag je dat meebrengen, maar je kan er ook eentje lenen.

Begeleiding

     

Stiene Van den Eynde  

Stiene (°1986) is een geboren en getogen Mechelaar met een hart voor lokale projecten. Op die manier liep ze Barre tegen het lijf en kwamen ze op het idee hun krachten te bundelen. De kracht van Stiene is de kennis en ervaring met personen met autisme. Van vooropleiding is ze logopediste, nadien deed ze nog een Banaba in Autismespectrumstoornissen. Ergens onderweg studeerde ze ook nog af als Systemisch Counselor. Autisme is al van op jonge leeftijd haar passie geworden. Eerst werkte ze in leefgroepen met personen met autisme. Nadien startte ze bij Het Raster, een organisatie gesubsidieerd door het VAPH die begeleiding biedt rondom autisme. Na zeven jaar als thuisbegeleidster in het jongeren- en volwassenenteam van Antwerpen werd ze in 2017 teamcoördinator. Eind 2020 kon ze niet langer ontkennen dat ze het begeleiden van personen met autisme zo hard miste als leidinggevende. Ze is gebeten door hun fantastische manier van denken en krijg er nooit genoeg van. Vanuit dat gemis, ging ze op zoek en zo ontstond Mind-Z, haar eigen praktijk in Mechelen.

Ze neemt alle personen met autisme en hun netwerk graag mee op pad naar een betere en positievere mindset. Stiene biedt in Mind-Z zowel 1-op-1 coaching (TalkZ) alsook groepsactiviteiten (GroupZ). Onder de noemer Atelier Z organiseert ze ook vrijetijdsactiviteiten voor jongeren en volwassenen met autisme. Het skatekamp is een onderdeel van Atelier Z.

     

Bart Rampelberg

Bart ‘Barre’ Rampelberg (°1978) hoeft eigenlijk geen introductie. Hij staat sinds zijn achtste levensjaar op een plank met vier wielen onder en heeft door de jaren een stevige reputatie opgebouwd in het skatemilieu. Alles wat Barre doet en gedaan heeft ademt skate/urban/street en het verwonderd dan ook niet dat hij zijn leven daarrond ingericht heeft. Omdat hij nog niet tot de generatie skaters behoorde die enkel van skaten kan leven, ging hij aan de slag als decorbouwer. Overschotten van sets gebruikte hij als recuperatiemateriaal voor skateramps. Hij stond samen met Youssef Abaoud aan de wieg van het collectief ‘Byrrrh and Skate’. Samen bouwden ze niet minder dan drie skateparken volledig uit recuperatiemateriaal in leegstaande gebouwen in Brussel.

Na een zware val waarbij hij verschillende complexe breuken opliep ontdekte Barre een nieuwe passie, het upcyclen van oude skateborden tot skate-art als antwoord op de overconsumptie. Skatagère was geboren. Als graag gezien MC, kenner van de scene en haar geschiedenis, meer dan twintig jaar ervaring als skate-instructeur en met een verleden als oa. teammanager (BENELUX) en assistant tourmanager (Europa) van Vans, beschikt Barre over een ruim netwerk in het Belgische/Europese skate/urban/street gebeuren. Een leuk extraatje, naast het Engels, beheerst Barre perfect de beide landstalen.

 

Inschrijven: Klik hier

 

Tot dan,

Stiene & Barre

Sharing is caring!