Laden Evenementen

Inschrijven? Klik hier

 

Voor wie?

Volwassenen (18+) met (of een vermoeden van) autisme en hun netwerk.

Max. 20 inschrijvingen.

 

Wat?

Autizondagen: STADSWANDELING

Erwin Horckmans van Mysterieus Mechelen neemt ons mee op wandel door de historische binnenstad van Mechelen en vertelt onderweg over de vele sagen en legenden, maar ook de vele raadselachtige en griezelige anekdotes die onze stad rijk is. Vertrek en aankomst zijn voorzien in café Het Maanlicht, een overzicht van het gevolgde traject wordt op voorhand bezorgd. Na de wandeling is er gelegenheid om bij een drankje nog wat na te praten en om vragen te stellen aan de gids.

 

Waar?

Café Het Maanlicht

Frederik De Merodestraat 59

2800 Mechelen

 

Wanneer?

Zondag 14 november 2021 van 14 tot 16.30 uur

Vanaf 16.30 uur (tot 20 uur) zijn vrienden, familie en sympathisanten welkom in het café om mee iets te drinken.

 

Kostprijs?

€5 per persoon (inclusief 1 consumptie – Maneblusser, koffie/thee of frisdrank)

 

Inschrijven? Klik hier

 

Wie zijn wij?

Stiene Van den Eynde

Stiene (°1986) is een geboren en getogen Mechelaar met een hart voor lokale projecten. Op die manier kwam ze in contact met Kevin Polfliet van Café Het Maanlicht. Ze besloten hun krachten te bundelen.

De kracht van Stiene is haar kennis en ervaring met personen met autisme. Autisme is al van op jonge leeftijd haar passie geworden. Na jarenlang werken als thuisbegeleidster en teamcoördinator voor Het Raster besloot ze in april 2021 de grote stap te zetten en haar eigen praktijk Mind-Z te starten.

Stiene biedt met Mind-Z zowel 1-op-1 coaching (TalkZ) alsook groepsactiviteiten (GroupZ) aan. Onder de noemer Atelier Z organiseert ze ook vrijetijdsactiviteiten voor jongeren en volwassenen met autisme. De Autizondagen zijn onderdeel van Atelier Z.

 

Kevin Polfliet

Kevin (°1977) was ruim twintig jaar ambtenaar bij het Vlaamse waterwegenbeheer tot hij voelde dat het tijd was voor iets nieuws.

Hij besliste om een oude droom te realiseren: het oprichten van een eigen café.  Sinds maart 2019 kan je in Mechelen terecht in Het Maanlicht, een gezellig cafeetje met onder meer een tachtigtal speciaalbieren op de kaart.

Toen een bevriende klant de diagnose autisme kreeg, ging hij zich in dit onderwerp verdiepen en groeide het idee om er in het café iets rond te organiseren. De Autizondagen in Het Maanlicht, in samenwerking met Mind-Z, zijn hiervan het resultaat.

 

Inschrijven? Klik hier

Sharing is caring!