Laden Evenementen

Voor wie?

Volwassenen (16+) met (een vermoeden van) autisme en hun netwerk. Neem dus gerust je vriend(in), partner, broer, zus, ouders mee!

Max. 20 inschrijvingen.

Wat?

Autizondagen: VOORSTELLING LUMIERE

Kennen jullie de stadsbioscoop al in Mechelen? Lumière is de naam en het is er echt prachtig!

We kijken naar de film CLOSE.

Met ‘Girl’ blies debuterend regisseur Lukas Dhont Vlaanderen – en bij uitbreiding de rest van de wereld – van zijn sokken. Zijn nieuwe film ‘Close’ heeft alles om dat te overtreffen. Het is een film die gonst en leeft en ademt en in al zijn subtiliteit en kwetsbaarheid de titel meesterwerk meer dan verdient. Winst van de Gouden Palm was een mooie bekroning geweest, maar misschien lonkt er wel een Oscar. Die Grand Prix in Cannes (noem het gerust de zilveren prijs) is al iets om héél trots op te zijn.

Leo en Remi, 13, zijn vrienden sinds altijd. Tot een ondenkbare gebeurtenis hen uit elkaar drijft. Vol onbegrip zoekt Leo toenadering tot Sophie, Remi’s moeder. ‘Close’ is een film over vriendschap en verantwoordelijkheid.

Hier vind je ook nog een trailer: https://lumiere-mechelen.be/film/70611/Close’/

 

We spreken om 14 uur stipt af aan Café Het Maanlicht en wandelen samen naar Lumière.

Om 14.30 uur start de filmvoorstelling. De film wordt door Lumière autismevriendelijk gemaakt. Ze passen het geluidsvolume aan en ze dempen het licht niet volledig.

Na de film wandelen we samen terug naar Café Het Maanlicht en drinken we samen nog iets.

Waar?

We vertrekken aan café Het Maanlicht.

Wanneer?

Zondag 27 november 2022 om 14 uur

Kostprijs?

€ 15

Inbegrepen:

  • Voorstelling
  • Drankje achteraf in Het Maanlicht (koffie/thee, frisdrank, pils)

Wie zijn wij?

Stiene Van den Eynde

Stiene (°1986) is een geboren en getogen Mechelaar met een hart voor lokale projecten. Op die manier kwam ze in contact met Kevin Polfliet van Café Het Maanlicht. Ze besloten hun krachten te bundelen.

De kracht van Stiene is haar kennis en ervaring met personen met autisme. Autisme is al van op jonge leeftijd haar passie geworden. Na jarenlang werken als thuisbegeleidster en teamcoördinator voor Het Raster besloot ze in april 2021 de grote stap te zetten en haar eigen praktijk Mind-Z te starten.

Stiene biedt met Mind-Z zowel 1-op-1 coaching (TalkZ) alsook groepsactiviteiten (GroupZ) aan. Onder de noemer Atelier Z organiseert ze ook vrijetijdsactiviteiten voor jongeren en volwassenen met autisme. De Autizondagen zijn onderdeel van Atelier Z.

 

Kevin Polfliet

Kevin (°1977) was ruim twintig jaar ambtenaar bij het Vlaamse waterwegenbeheer tot hij voelde dat het tijd was voor iets nieuws.

Hij besliste om een oude droom te realiseren: het oprichten van een eigen café.  Sinds maart 2019 kan je in Mechelen terecht in Het Maanlicht, een gezellig cafeetje met onder meer een tachtigtal speciaalbieren op de kaart.

Toen een klant de diagnose autisme kreeg, ging hij zich in dit onderwerp verdiepen en groeide het idee om er in het café iets rond te organiseren. De Autizondagen in Het Maanlicht, in samenwerking met Mind-Z, zijn hiervan het resultaat.

Sharing is caring!