Laden Evenementen

Koop je ticket hier

Voor wie?

Volwassenen (16+) met (een vermoeden van) autisme en hun netwerk. Neem dus gerust je vriend(in), partner, broer, zus, ouders mee!

Max. 20 inschrijvingen.

Wat?

Autizondagen: VOORSTELLING LUMIERE

Kennen jullie de stadsbioscoop al in Mechelen? Lumière is de naam en het is er echt prachtig!

We kijken graag samen met jullie naar de film ‘One Second’ in stadsbioscoop Lumière:

 

De regisseur van ‘One Second’ is niemand minder dan Zhang Yimou, die met ‘Raise the Red Lantern’ en ‘Het rode korenveld’ zijn talent reeds toonde. Voor ‘One Second’ werd hij gedwongen tot een ingewikkelde balanceeract toen de Chinese autoriteiten de film terugtrokken van het filmfestival van Berlijn. De film is nu alsnog te zien, en gelukkig maar. ‘One Second’ is een warme, licht humoristische ode aan de kracht van cinema.

Tijdens de Chinese Culturele Revolutie ontsnapt een gevangene uit zijn werkkamp om een bepaald bioscoopjournaal, waarin zijn tienerdochter voorkomt, te kunnen zien. Maar het is juist die ene filmrol die een weesmeisje heeft gestolen. Ondertussen wacht een dorp vol smart op het begin van de filmvertoning.

 

Hier vinden jullie de trailer van de film: https://youtu.be/uqds4RsTACw

We spreken om 14 uur stipt af aan Café Het MAanlicht en wandelen samen naar Lumière.

Om 14.30 uur start de filmvoorstelling. De film wordt door Lumière autismevriendelijk gemaakt. Ze passen het geluidsvolume aan en ze dempen het licht niet volledig.

Na de film wandelen we samen terug naar Café Het Maanlicht en drinken we samen nog iets.

Waar?

We vertrekken aan café Het Maanlicht.

Wanneer?

Zondag 26 juni 2022 om 14 uur

Kostprijs?

€ 15

Inbegrepen:

  • Voorstelling
  • Drankje achteraf in Het Maanlicht (koffie/thee, frisdrank, pils)

Schrijf je hier in

Wie zijn wij?

Stiene Van den Eynde

Stiene (°1986) is een geboren en getogen Mechelaar met een hart voor lokale projecten. Op die manier kwam ze in contact met Kevin Polfliet van Café Het Maanlicht. Ze besloten hun krachten te bundelen.

De kracht van Stiene is haar kennis en ervaring met personen met autisme. Autisme is al van op jonge leeftijd haar passie geworden. Na jarenlang werken als thuisbegeleidster en teamcoördinator voor Het Raster besloot ze in april 2021 de grote stap te zetten en haar eigen praktijk Mind-Z te starten.

Stiene biedt met Mind-Z zowel 1-op-1 coaching (TalkZ) alsook groepsactiviteiten (GroupZ) aan. Onder de noemer Atelier Z organiseert ze ook vrijetijdsactiviteiten voor jongeren en volwassenen met autisme. De Autizondagen zijn onderdeel van Atelier Z.

 

Kevin Polfliet

Kevin (°1977) was ruim twintig jaar ambtenaar bij het Vlaamse waterwegenbeheer tot hij voelde dat het tijd was voor iets nieuws.

Hij besliste om een oude droom te realiseren: het oprichten van een eigen café.  Sinds maart 2019 kan je in Mechelen terecht in Het Maanlicht, een gezellig cafeetje met onder meer een tachtigtal speciaalbieren op de kaart.

Toen een klant de diagnose autisme kreeg, ging hij zich in dit onderwerp verdiepen en groeide het idee om er in het café iets rond te organiseren. De Autizondagen in Het Maanlicht, in samenwerking met Mind-Z, zijn hiervan het resultaat.

Koop je ticket hier