Laden Evenementen

Voor wie?

(Jong)volwassenen en volwassenen (16+) met (een vermoeden van) autisme en hun netwerk.

Neem dus gerust je vriend(in), partner, broer, zus, ouders mee!

Max. 20 inschrijvingen.

 

Wat?

Autizondagen: HERFSTWANDELING

In samenwerking met Natuurpunt plannen we een wandeling van 5,4km in het Mechels Broek. Onze gids Els Van de Put geeft uitleg over de fauna en flora die je hier kunt ontdekken.

Els Van de Put

 

Els geeft een woordje uitleg:

Ik ben een natuurgids die graag en enthousiast vertelt over dieren en planten die we kunnen vinden in het Mechels Broek.

Ik ben vooral geïnteresseerd in voortplantings- en overlevingsstrategiën in onze natuur en ben dus niet gespecialiseerd in één bepaalde soort organismen.

Ik ben gehuwd, heb 3 kinderen en 3 kleinkinderen en ben sinds vorig jaar met pensioen.

Dààrvoor heb ik vele jaren gewerkt als jobcoach voor het Begeleidingscentrum voor Personen met Autisme (BCPA).

Tijdens onze wandeling op 30/11 wil ik vooral stilstaan bij hoe de dieren en planten in het Mechels Broek zich voorbereiden op de winterse koude en ervoor zorgen dat zijzelf of hun nageslacht volgende lente nog in leven zullen zijn.

We maken een wandeling van ongeveer 5,4km.

Als we kunnen vertrekken om 13u30 raken we normaal gezien terug in het Bezoekerscentrum om ongeveer 16u en kunnen we er nog even napraten bij een drankje. Je kan er 3 soorten biobier, biosapjes, water, thee of koffie aankopen.

Het exacte aankomstuur is moeilijk te voorspellen, want afhankelijk van wat we onderweg tegenkomen, het staptempo en hoeveel belangstelling en vragen er onderweg zijn.

 

Waar?

We vertrekken en eindingen aan het Bezoekerscentrum van Natuurpunt

Muizenhoekstraat 7

2812 Muizen

 

Wanneer?

Zondag 30 oktober 2022

We vertrekken om 13.30 uur.

Na de wandeling drinken we samen nog iets.

Het einde is gepland om 17 uur.

 

Kostprijs?

€ 12

Inbegrepen:

  • Wandeling met gids

 

BELANGRIJK!

Doe zeker comfortabel en waterdicht schoeisel aan en neem je regenjas mee!

Het Mechels Broek durft er wel eens wat modderig bij liggen.

Neem ook een centje mee om na de wandeling iets te drinken.

 

Wie zijn wij?

Stiene Van den Eynde

Stiene (°1986) is een geboren en getogen Mechelaar met een hart voor lokale projecten. Op die manier kwam ze in contact met Kevin Polfliet van Café Het Maanlicht. Ze besloten hun krachten te bundelen.

De kracht van Stiene is haar kennis en ervaring met personen met autisme. Autisme is al van op jonge leeftijd haar passie geworden. Na jarenlang werken als thuisbegeleidster en teamcoördinator voor Het Raster besloot ze in april 2021 de grote stap te zetten en haar eigen praktijk Mind-Z te starten.

Stiene biedt met Mind-Z zowel 1-op-1 coaching (TalkZ) alsook groepsactiviteiten (GroupZ) aan. Onder de noemer Atelier Z organiseert ze ook vrijetijdsactiviteiten voor jongeren en volwassenen met autisme. De Autizondagen zijn onderdeel van Atelier Z.

 

Kevin Polfliet

Kevin (°1977) was ruim twintig jaar ambtenaar bij het Vlaamse waterwegenbeheer tot hij voelde dat het tijd was voor iets nieuws.

Hij besliste om een oude droom te realiseren: het oprichten van een eigen café.  Sinds maart 2019 kan je in Mechelen terecht in Het Maanlicht, een gezellig cafeetje met onder meer een tachtigtal speciaalbieren op de kaart.

Toen een klant de diagnose autisme kreeg, ging hij zich in dit onderwerp verdiepen en groeide het idee om er in het café iets rond te organiseren. De Autizondagen in Het Maanlicht, in samenwerking met Mind-Z, zijn hiervan het resultaat.

Sharing is caring!