Laden Evenementen

Inschrijven? Klik hier

 

Wat? Een dag waar workshops en rust elkaar afwisselen. Een dag waar iedereen zichzelf mag zijn.

Waar? Op het veld in Bonheiden (vlakbij Mechelen)

Wanneer? Woensdag 18 augustus 2021

Wie? Voor volwassenen (18+) met autisme of een vermoeden van autisme en een normale/hoge begaafdheid

 

Programma

 

  • Workshop Mijn Moestuin:

Moestuinier Renik leert jou zijn kneepjes van het vak.

Hij geeft algemene uitleg over het aanleggen van een moestuin. Zijn er belangrijke principes die je moet kennen? Hoe doe je aan bodemonderzoek? Hoe en wanneer kan je best oogsten in je moestuin?

Wie weet heb je na deze workshop wel zin om je eigen moestuin (groot, klein of binnen) te starten!

 

  • Koken op het kampvuur:

We bereiden samen een lunch op het veld.

We doen dit zoveel mogelijk met groenten van Moestuin Achtendertig, eventueel aangevuld met groenten van andere biologische velden uit de streek.

We leren een vuur maken en veilig koken. En niet te vergeten… We smullen van onze zelfgemaakte maaltijd.

We willen geen stress op zo’n dag, dus als zo’n eetmoment jou stress geeft, mag je uiteraard ook je eigen lunchpakket voorzien.

 

  • Workshop Zaaien en Stekken:

We gaan nog wat verder bijleren over de moestuin. Hoe kan je goed leren zaaien? Op welke moment doe je dat best? Wat in godsnaam is stekken? Hoe doe je dat?

Jullie krijgen na de workshop ook een passend souvenir mee naar huis!

 

Begeleiding:

Renik (26 jaar) en Stiene (35 jaar) zijn broer en zus en willen hun beide passies aan elkaar koppelen door een onvergetelijke dag op het veld aan te bieden voor jongvolwassenen met autisme!

Renik is afgestudeerd als bio-ingenieur en doctoreert momenteel in de landbouwsector. Hij is gebeten door de natuur, door moestuinieren en door bijen (gelukkig niet letterlijk!). Samen met zijn vriendin Tara is hij eigenaar van Moestuin Achtendertig. Neem alvast een kijkje op hun Instagrampagina!

Stiene is de bezielster van Mind-Z, een zelfstandige praktijk voor personen met autisme in Mechelen. Zij zorgt ervoor dat iedereen met autisme zich goed voelt die dag. Tijdens het intakegesprek bespreken we welke noden er zijn.

 

Dit aanbod is onderdeel van Aterlier Z van Mind-Z.

 

Inschrijven? Klik hier

Opgelet: Er zijn al zes plaatsen ingenomen. Er kunnen nog maximaal 2 personen inschrijven. Snel inschrijven is de boodschap!

Sharing is caring!