Laden Evenementen

Inschrijven?

Wat?

Deze webinar gaat over het thema hartcoherentie bij personen met autisme. Hartcoherentie is een autismevriendelijke methodiek om stress te verminderen en het mentale welzijn te verbeteren.

Van stress naar herstel? Van rush naar rust? Van crash naar veerkracht? Het antwoord ligt in je hart! Ons oersysteem zegt ons dat we moeten vechten, vluchten of verstarren is veel te actief. We zitten voortdurend in een onveilige modus. Dat is de grote oorzaak van veel autistische burn-outs, stressklachten, angstproblemen, slaapproblemen, … 

De clue van hartcoherentie zit in de hart-brein-communicatie. Met een ritmische gekke ademhalingsoefening kunnen we het hartritme beïnvloeden zodat die ons in een veilige modus brengt. Hartcoherentie gaat ervoor zorgen dat we rust vinden, maar tegelijk ook klaar zijn om stress aan te kunnen.

Wanneer?

Donderdag 11 april 2024 van 19.30 tot 21 uur

Waar?

Online

Je krijgt op voorhand een link van Teams in je mailbox om deel te nemen. Je hoeft geen Teams te hebben op je computer. Je kan ook online deelnemen. Zelfs deelnemen via je smartphone is mogelijk.

Voor wie?

Voor jongeren of volwassenen met autisme, voor ouders van personen met autisme, voor leerkrachten, begeleiders, hulpverleners, …

Ik richt mij in deze webinar deels op personen die de training zelf willen volgen en deels geef ik uitleg over waar je zelf hartcoherentiecoach kan worden en je kan specialiseren in autisme. 

Ik toon jullie ook hoe mijn online training eruit ziet zodat je er een beter beeld van hebt. Er loopt namelijk de hele maand april een korting van €30. 

De webinar is dus voor alle doelgroepen toegankelijk.
Doe jij mee?

 

Kostprijs?

€ 15

 

Begeleiding

     

Stiene Van den Eynde  

Stiene (°1986) is auticoach in haar eigen praktijk Mind-Z te Onze-Lieve-Vrouw Waver (in de buurt van Mechelen). Van vooropleiding is ze een logopediste, nadien deed ze nog een Banaba in Autismespectrumstoornissen. Ergens onderweg studeerde ze ook nog af als Systemisch Counselor. Autisme is al van op jonge leeftijd haar passie geworden. Eerst werkte ze kort in leefgroepen met personen met autisme, nadien 11 jaar als thuisbegeleidster en teamcoördinator bij een thuisbegeleidingsdienst voor autisme. Eind 2020 kon ze niet langer ontkennen dat ze het begeleiden van personen met autisme zo hard miste als leidinggevende. Ze is gebeten door hun fantastische manier van denken en krijg er nooit genoeg van. Vanuit dat gemis, ging ze op zoek en zo ontstond Mind-Z. Bevriende auticoachen maakten haar warm om hartcoherentiecoach te worden. In november 2021 behaalde ze haar certificaat, alleen maar meer overtuigd van de kracht van hartcoherentietraining.

Sharing is caring!