Laden Evenementen

 

Voor wie?

Volwassenen (16+) met (een vermoeden van) autisme en hun netwerk. Neem dus gerust je vriend(in), partner, broer, zus, ouders mee!

Max. 20 inschrijvingen.

 

Wat?

Autizondagen: WINKELWANDELTENTOONSTELLING

 

Elk jaar organiseert Sjarabang vzw een kunstproject. Ze vragen aan mensen met een beperking om hun creatieve ziel te steken in een leeg wit polyester beeld.

De beelden worden na het maken tentoon gesteld in vitrines van Mechelse winkels en horeca. Dat is dus wat noemt: de Winkelwandeltentoonstelling.

 

Ieder jaar een beestig thema, maar in 2023 is het tijd voor een speciale editie. De Belgische Special Olympics gaan door in Mechelen en daarom dit jaar dus een beeld van de Opsinjoor.

Dit gekke mannetje is namelijk een figuur uit de Mechelse folklore en dit jaar dus de mascotte van de Belgische Special Olympics.

 

In de Crea-Z Club van Mind-Z werd er in de maanden januari, februari en maart hard gewerkt aan onze eigen Opsinjoor.

Wat een prachtexemplaar is dat geworden!

 

Tijdens de Autizondag wandelen we door de straatjes van de gezellige binnenstad van Mechelen op zoek naar verschillende beelden.

Kunnen we het beeld van Mind-Z vinden?

 

Uiteraard sluiten we onze wandeling af in onze stamkroeg, Café Het Maanlicht.

Daar drinken en praten we nog even na.

 

Waar?

We spreken af om 14 uur aan Café Het Maanlicht.

Het adres:

Frederik De Merodestraat 59

2800 Mechelen

 

Wanneer?

Zondag 23 april 2023 om 14 uur

Als einduur (één drankje inbegrepen) mikken we op 17 uur

 

Kostprijs?

€ 10

 

Inbegrepen:

  • Wandeling in Mechelen
  • Eén drankje naar keuze in café Het Maanlicht (pils, thee, koffie, frisdrank)
  • Autismebegeleiding voor en tijdens de Autizondag. Je krijgt enkele dagen voor de activiteit nog een mailtje met alle informatie.

Wie zijn wij?

Stiene Van den Eynde

Stiene (°1986) is een geboren en getogen Mechelaar met een hart voor lokale projecten. Op die manier kwam ze in contact met Kevin Polfliet van Café Het Maanlicht. Ze besloten hun krachten te bundelen.

De kracht van Stiene is haar kennis en ervaring met personen met autisme. Autisme is al van op jonge leeftijd haar passie geworden. Na jarenlang werken als thuisbegeleidster en teamcoördinator voor Het Raster besloot ze in april 2021 de grote stap te zetten en haar eigen praktijk Mind-Z te starten.

Stiene biedt met Mind-Z zowel 1-op-1 coaching (TalkZ) alsook groepsactiviteiten (GroupZ) aan. Onder de noemer Atelier Z organiseert ze ook vrijetijdsactiviteiten voor jongeren en volwassenen met autisme. De Autizondagen zijn onderdeel van Atelier Z.

 

Kevin Polfliet

Kevin (°1977) was ruim twintig jaar ambtenaar bij het Vlaamse waterwegenbeheer tot hij voelde dat het tijd was voor iets nieuws.

Hij besliste om een oude droom te realiseren: het oprichten van een eigen café.  Sinds maart 2019 kan je in Mechelen terecht in Het Maanlicht, een gezellig cafeetje met onder meer een tachtigtal speciaalbieren op de kaart.

Toen een klant de diagnose autisme kreeg, ging hij zich in dit onderwerp verdiepen en groeide het idee om er in het café iets rond te organiseren. De Autizondagen in Het Maanlicht, in samenwerking met Mind-Z, zijn hiervan het resultaat.

Sharing is caring!