Laden Evenementen

Voor wie?

Volwassenen (16+) met (een vermoeden van) autisme en hun netwerk. Neem dus gerust je vriend(in), partner, broer, zus, ouders mee!

Max. 20 inschrijvingen.

 

Wat?

Kennen jullie de beroemde kaaswinkel Schockaert in Mechelen? Zij hebben echt de allerbeste kazen. Klik hier voor meer informatie over de winkel.

 

We spreken af in onze stamkroeg Café Het Maanlicht en we vieren het nieuwe jaar!

We genieten van een overheerlijk kaasplankje samengesteld door Schokaert met een lekker biertje bij.

Uiteraard is het ook mogelijk frisdrank of iets anders te bestellen.

 

Waar?

Café Het Maanlicht

Frederik De Merodestraat 59

2800 Mechelen

 

Wanneer?

Zondag 29 januari 2023 van 14 tot 17 uur

 

Kostprijs?

€ 30

Inbegrepen:

  • Kaasplankje per persoon
  • Twee drankjes per persoon
  • Autismebegeleiding voor en tijdens de Autizondag. Je krijgt enkele dagen voor de activiteit nog een duidelijk mailtje met alle informatie.

Wie zijn wij?

Stiene Van den Eynde

Stiene (°1986) is een geboren en getogen Mechelaar met een hart voor lokale projecten. Op die manier kwam ze in contact met Kevin Polfliet van Café Het Maanlicht. Ze besloten hun krachten te bundelen.

De kracht van Stiene is haar kennis en ervaring met personen met autisme. Autisme is al van op jonge leeftijd haar passie geworden. Na jarenlang werken als thuisbegeleidster en teamcoördinator voor Het Raster besloot ze in april 2021 de grote stap te zetten en haar eigen praktijk Mind-Z te starten.

Stiene biedt met Mind-Z zowel 1-op-1 coaching (TalkZ) alsook groepsactiviteiten (GroupZ) aan. Onder de noemer Atelier Z organiseert ze ook vrijetijdsactiviteiten voor jongeren en volwassenen met autisme. De Autizondagen zijn onderdeel van Atelier Z.

 

Kevin Polfliet

Kevin (°1977) was ruim twintig jaar ambtenaar bij het Vlaamse waterwegenbeheer tot hij voelde dat het tijd was voor iets nieuws.

Hij besliste om een oude droom te realiseren: het oprichten van een eigen café.  Sinds maart 2019 kan je in Mechelen terecht in Het Maanlicht, een gezellig cafeetje met onder meer een tachtigtal speciaalbieren op de kaart.

Toen een klant de diagnose autisme kreeg, ging hij zich in dit onderwerp verdiepen en groeide het idee om er in het café iets rond te organiseren. De Autizondagen in Het Maanlicht, in samenwerking met Mind-Z, zijn hiervan het resultaat.

 

Sharing is caring!