Laden Evenementen

Voor wie?

Volwassenen (16+) met (een vermoeden van) autisme en hun netwerk. Neem dus gerust je vriend(in), partner, broer, zus, ouders mee!

Max. 10 inschrijvingen.

 

Wat?

Autizondagen: BEZOEK ‘T GROM (GROENTEMUSEUM)

 

De gids van ‘t Grom vertelt ons tijdens de rondleiding meer over de keukengeschiedenis, over het bewaren van groenten, over de uitvinding van het conservenblik en over vergeten groenten. Achterhaal welke zintuigen je smaak bepalen en sta stil bij de promotie van groenten door de jaren heen. Ook onderwerpen zoals volksgeloof, spreuken en sprookjes komen aan bod. Buiten valt er ook heel wat te beleven. In de prachtige tuinen kan je de typische serres uit de streek, de ‘beddencultuur’, enkele historische tuinen, een insectenhotel, een bijenhal,… bekijken. De gids vertelt ons meer over de architectuur van en het leven op de twee 18de eeuwse Midzeelhoeves.

 

De rondleiding met gids duurt ongeveer 1,5 uur (van 11 – 12.30 uur).

 

Voor wie wenst:  Er is om 12.30 uur gereserveerd voor onze groep in de Midzeelhoeve.

De Midzeelhoeve (Midzelen 27, 2860 Sint-Katlijne Waver) is naast ‘t Grom. Je kan er iets drinken en een lunch nuttigen.

Dit is op eigen kosten.

 

Waar?

We spreken af om 10.45 uur aan ‘t Grom.

Het adres:

Midzelen 25a

2860 Sint-Katlijne Waver

 

Wanneer?

Zondag 26 maart 2023 om 10.45 uur

 

Kostprijs?

€ 15

Inbegrepen:

  • Rondleiding met gids
  • Autismebegeleiding voor en tijdens de Autizondag. Je krijgt enkele dagen voor de activiteit nog een mailtje met alle informatie.

 

Wie zijn wij?

Stiene Van den Eynde

Stiene (°1986) is een geboren en getogen Mechelaar met een hart voor lokale projecten. Op die manier kwam ze in contact met Kevin Polfliet van Café Het Maanlicht. Ze besloten hun krachten te bundelen.

De kracht van Stiene is haar kennis en ervaring met personen met autisme. Autisme is al van op jonge leeftijd haar passie geworden. Na jarenlang werken als thuisbegeleidster en teamcoördinator voor Het Raster besloot ze in april 2021 de grote stap te zetten en haar eigen praktijk Mind-Z te starten.

Stiene biedt met Mind-Z zowel 1-op-1 coaching (TalkZ) alsook groepsactiviteiten (GroupZ) aan. Onder de noemer Atelier Z organiseert ze ook vrijetijdsactiviteiten voor jongeren en volwassenen met autisme. De Autizondagen zijn onderdeel van Atelier Z.

 

Kevin Polfliet

Kevin (°1977) was ruim twintig jaar ambtenaar bij het Vlaamse waterwegenbeheer tot hij voelde dat het tijd was voor iets nieuws.

Hij besliste om een oude droom te realiseren: het oprichten van een eigen café.  Sinds maart 2019 kan je in Mechelen terecht in Het Maanlicht, een gezellig cafeetje met onder meer een tachtigtal speciaalbieren op de kaart.

Toen een klant de diagnose autisme kreeg, ging hij zich in dit onderwerp verdiepen en groeide het idee om er in het café iets rond te organiseren. De Autizondagen in Het Maanlicht, in samenwerking met Mind-Z, zijn hiervan het resultaat.

Sharing is caring!